Ispanak, kivi, çilek, portakal
Hepsi C vitamini açısından çok zengin meyveler. Günde 6 porsiyon meyve yemek gerekiyor. Bu meyveler içerdikleri C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltıyor, içerisindeki antioksidanlar damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelliyor. Portakal suyunda bulunan yüksek miktardaki potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da engelliyor. Ayrıca, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini engelliyor.

Kabak, balkabağı, patates
Bu gıdalarda bulunan betakeroten virüslere karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor. Günlük folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılıyorlar, içerdikleri yüksek orandaki potasyum sayesinde vücuttaki sıvı-tuz dengesini sağlıyorlar.

Bezelye ve çikolata
Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye ye meği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli. Çikolatadaki E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor. Günde en fazla l çikolata yiyin.

Yumurta ve sarımsak
Protein deposu yumurta kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içeriyor. Mutfağınızdan eksik etmeyin. En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yararlı.

Pirinç ve çay
Pirinç B vitaminleri ve potasyum içerir. Kolon ve bağırsak kanserine karşı faydalı. Kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kalbi korur. Çay ise içerdiği antioksidanla bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

Balık ve tahıllar
Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir, içerdiği nikotinik asitle birçok kansere karşı korur. Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor ve virüslerin güçlenerek hastalığa yol açmasını engelliyor. Mısır ve buğday gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır.

Havuç ve domates
C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin olan havuç, gözlerin yanı sıra solunum sisteminin direncini güçlendiriyor. Domates C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskim azaltır.