KADINCA MEDYA

SAĞLIKLI KİLO VERMENİN YOLLARI


Günlük yaşamda kolayca uygulanabilecek yöntemlerle kilo vermenin  yollarını Reader’s Digest dergisi 12 maddede topladı.  Nasıl kolay zayıflarım ? Sağlıklı kilo vermenin yolları ? şeklindeki sorularımızın cevaplarını bulabileceğimiz yanıtlara bir bakalım:
1. Yaktığınız kalorileri arttırmak ve formunuzu kaybetmemek için egzersizlerin arasını açmayın.
Her 5 dakikalık yürüyüş için 1 dakika koşun, bisiklete bindiğinizde her 5 dakika da bir vitesi yükseltin ve pedalları ağırlaştırın. Yüzerken de her seferinde daha hızlı yüzmeye çalışın. Ne kadar çok egzersiz yaparsanız o kadar çok kalori yakmış olursunuz.
2. Sürekli hareket halinde olun. Sadece parmaklarınızı şıplatarak yada yerinizde zıplayarak günde en az 500 kalori yakabilirsiniz. Bu sayede bile haftada 450 gram vermiş olursunuz.
3. Gün içerisinde yanınızda stres topu bulundurarak parmaklarınızı çalıştırın ve bunu sık sık tekrarlayın. Hem yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz hem de günün her saati yapma imkanı bulabileceğiniz bir egzersizdir. el kaslarınız güçlenirken kalori yakabilirsiniz.
4. Sık sık ama az yiyin. Kendinizi aç bıraktığınızda metabolizmanız yavaşlar ve kilo vermek geri tepebilir.
5. Bol miktarda su için. Hedefiniz her gün 3 litre su içmek olmalıdır; ancak egzersiz yapıyorsanız daha da fazla su içmelisiniz. Gün boyunca su içmek atıştırmalarınızı azaltmanıza yardımcı olurken vücudunuza zindelik katar ve sıfır kalori ekler.
6. Lif bakımından zengin olan yiyecekler daha çabuk doymanızı sağlayacaktır ve böylelikle daha az yemek yemenize neden olacaktır. Meyvelerde, sebzelerde, bütün tahıl ekmeklerinde, gevreklerde ve baklagillerde lif vardır. Her gün 25 veya 35 gram lif yemeyi hedefleyin.
7. Gün boyunca yediğiniz ve içtiğiniz her şeyin kaydını tutun. Bu yöntem nedeniyle çok kişi az yemek yer; çünkü yedikleri her şeyi yazmak istemezler.
8. Alkolü azaltın. Alkollü içecekler besin değeri taşımazlar; fakat kalori almaya neden olurlar.
9. Gün içerisinde bir kaç fincan kahve için. Yapılan araştırmalar kafeinin vücudunuzun kalori yakma oranını arttırdığını gösteriyor.
10. Her gün düzenli olarak uykunuzu almaya özen gösterin. Yapılan araştırmalara göre geceleri 4 saatten daha az uyuyan kişiler daha fazla uyuyanlara oranla daha hızlı  kilo alırlar; çünkü yorgun bir vücut normal günde yakılan enerjiyi yakamadığı için metabolizma yavaşlar.
11. Günde 3 ya da 4 defa süt ve süt ürünleri tüketin. Çünkü süt ürünleri yağ yakım oranını arttırır. Yani kalsiyum metabolizmayı hızlandırarak  vücuda daha fazla yağ yakması için komut verir. Bu ürünlerin light olanlarını seçtiğinizde de zayıflama hızınızı arttırabilirsiniz.
12. Stresli yaşamda kilo almanın nedenlerinden biridir. Stresli olduğunuz dönemlerde vücudunuz stres hormonları salgılar ve bu hormonlar karın bölgesindeki yağ depolanmasını sağlayan hücrelerin büyümesine neden olur. Stresi yenmek için sosyal aktiviteler de bulunmalı, kendinizi rahatlatmalısınız.

diyet programları
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...