KADINCA MEDYA

Etli Kabak Dolması

                                           Malzemeler:
1 Kg dolmalık kabak
2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
300 gr. yağsız kıyma
2 Adet büyük boy domates
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz



                   Hazırlanışı:

Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.

Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları delmemeye  dikkat edilmelidir.
İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
Kalan dereotu dolmaların üzerine serilip piştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
(yemek tarifi)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...