KADINCA MEDYA

Bulgur Köftesi


MALZEMELER


250gr. yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 kaşık margarin
2 kaşık salça
3 diş sarımsak
1 soğan
Tuz
Karabiber
2 su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI
Bulgur tabanı genişçe bir tepsiye konulur. Üstüne 2 bardak ılık su gezdirilir, kapağı kapatılır. Bulgur kabardığı zaman içine kıyma,dövülmüş ceviz,sarımsak, rendelenmiş soğan tuz ve baharatlar katılıp iyice yoğurulur. Margarin bir tavada eritilip salça kavrulur. Yoğurulan harç dan istenilen şekilde köfteler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Salça köftelerin üstüne gezdirilip tepsi fırına verilir. 15dk. Pişirdikten sonra servis edilir.
(yemek tarifi)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...