Malzemeler:
Kek için:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz fındık
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
Islatmak için:
1.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Diğer kek malzemelerini de ekleyip kek hamurunu hazırlayın. Yağladığınız kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin. Islatmak için, sos malzemelerini iyice çırpın. Sosu, fırından çıkan kesin üzerine dökün. Keki fındık veya toz ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
(yemek tarifi)